Moški takrat, ko spoznajo novo dekle, najprej pomislijo na spolno privlačnost in na sex. Odkrito priznavajo, da razmišljajo o tem, kakšen bi bil sex z njo, ravno tako pa to velja za tiste ženske, ki jih srečujejo vsak dan. Vprašajo se, kakšen bi bil sex s sodelavko, ki sedi za sosednjo mizo, s šefico, s šefovo ženo, z žensko s fitnesa, z vratarko, z medicinsko sestro pri zdravniku … Ženske takšno razmišljanje nekoliko preseneča, saj me nikoli najprej ne pomislimo na sex. Vemo sicer, da je ta osnovna življenjska potreba, a pri moškemu najprej opazimo in ocenimo druge stvari. Veliko več nam pomeni, da so pozorni, prijazni, da bi bili dobri partnerji, šele nato se vprašamo, kakšen bi bil sex. In to seveda ne za vsakega, ki pač pride mimo. Lahko bi torej rekli, da smo glede tega nekoliko bolj izbirčne, kajti preden pomislimo na sex, mora biti izpolnjenih že kar nekaj drugih kriterije, po katerih nam moški ustreza. Samo lep obraz in lepo oblikovano telo za nas gotovo nista dovolj.