Preberite tudi:
Povezave:

ZDIS


Astrologija vam lahko pomaga spoznati vaš pravi jaz Ljudje smo produkt kulture, ne narave, in prav ta kultura z vzgojo in drugimi vplivi pogosto povzroči, da se prilagodimo nekim zunanjim kalupom, zaradi katerih izgubimo svoj pravi jaz, zaradi česar smo pogosto nesrečni. Da bi se ponovno našli, nam lahko pomaga astrologija, ki ne izhaja iz kulturoloških predsodkov, temveč nam pomaga odkriti same sebe s pomočjo vesolja – položaja zvezd in planetov v času našega rojstva. Astrologija je tako eno od orodij, ki nam pomaga odkriti svoje strasti in talente, z njeno pomočjo pa se lahko poglobimo vas. Vsekakor ni namenjena zgolj horoskopu in ugotavljanju tega, kaj nas čaka v prihodnosti – ravno nasprotno: najprej moramo spoznati sebe ter ugotoviti, zakaj sta takšni, kot sta, naša preteklost in sedanjost, šele nato pa lahko astrologija razkrije tudi, kakšna bo naša prihodnost.
Več »
NEKAJ NASVETOV ZA NAKUP OTROŠKE OPREME NEKAJ NASVETOV ZA NAKUP OTROŠKE OPREME
Nakupovanje otroške opreme še zdaleč ni preprosto opravilo, saj je na trgu prava poplava vseh možnih izdelkov, zato se je včasih kar težko znajti in najti pravega. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo morda olajšali nakupovanje opreme in odgovorili na vaša pogosto zastavljena vprašanja.
Osnovne in najpomembnejše kose opreme je seveda najbolje kupiti še pred otrokovim rojstvom. Potrebnih je veliko stvari, ki jih boste potrebovali že od prvega dne otrokovega življenja, to so na primer obleke, plenice, otroški voziček, košara, zibka oziroma varen prostor za spanje ter navsezadnje tudi otroški avtosedež, ki ga boste potrebovali za varno pot domov iz bolnišnice.
Ko nakupujete opremo, lahko razmislite tudi o nakupu rabljene. Rabljena otroška oprema, če je seveda dobro ohranjena in še vedno varna za uporabo, vam lahko prihrani kar nekaj evrov. Pomembno se je zavedati, da boste večino opreme uporabljali za kratko obdobje, saj jo bo otrok hitro prerastel, zato potrebe po čisto novih stvareh navsezadnje niti ni. Vendar pa se morate zavedati, da na račun prihranjenega denarja niti slučajno ne smete ogroziti otrokove varnosti!
Ostala pomembna otroška oprema, ki jo boste potrebovali, so še hojica, stajica, visok stol za hranjenje, nekaj igrač … Ker ta otroška oprema načeloma ni preveč draga, lahko družini in prijateljem predlagate, da vam jih podarijo kot darilo ob rojstvu otroka. Lahko pa jih prosite tudi za druga uporabna darila, kot so na primer otroška hrana in pleničke, ki jih boste potrebovali bolj kot pa otroška oblačila in igrače.
Obstaja tudi kar nekaj kosov moderne otroške opreme, ki je multifunkcionalna. Sem spadajo na primer konvertibilni otroški sedeži ter vozički, ki rastejo skupaj z otrokom in imajo več različnih funkcij. Multifunkcionalna otroška oprema dolgoročno predstavlja kar pameten nakup, saj vam ne bo treba vedno znova kupovati novih kosov. Prav tako ne pozabite na dodatno opremo za vozičke, kamor spada senčnik, vodoodporna zaščita, košare, igrače … Omislite si tudi dobro potovalno torbo oziroma nahrbtnik, kamor boste lahko spravili vse potrebne pripomočke za na pot. Za boljšo organiziranost lahko imate potovalno torbo vedno že napol pripravljeno in nato vanjo pospravite še samo sveže prigrizke in otrokovo najljubšo igračo, zaradi česar boste izgubili manj časa ter težje kaj pozabili.
Pred nakupom opreme je dobro prebrati nekaj spletnih forumov, prelistati par katalogov ter se v trgovini posvetovati s prodajalcem ali prodajalko. Če vam ta ne priskrbi dovolj dobrih informacij, se lahko vedno obrnete tudi na proizvajalca.
Več »
Zastavljalnica po slovensko V filmih marsikdaj vidimo, kako junaki rešujejo svoje finančne težave s pomočjo zastavitve vredne lastnine, na primer nakita. Zastavljalnica jim v ta namen ponudi denar, vendar pa je vrednost ocenjena precej nizko. Pravzaprav ne gre za vrednost samo – zastavljalnica pač nikoli ne izplača polne vrednosti, temveč zgolj njen delež. Vendar je v filmih vrednost običajno kljub temu visoka, saj se zastavlja predmete visoke vrednosti. Kako pa je s tem pri nas? Pravzaprav je realnost v Sloveniji nekoliko drugačna. Nihče namreč ne zastavlja na primer diamantnih ogrlic, saj takšne lastnine ljudje enostavno nimamo. In tako povprečna slovenska zastavljalnica ponuja večinoma zastave manjših vrednosti, kjer se izplača nekaj sto evrov. Vendar pa je to v času krize pogosto tudi vse, kar stranke potrebujejo. Za zastavo imetja se večina namreč odloča enostavno zato, da poplača položnice ali stare dolgove manjše vrednosti.
Več »
Rubež premičnin Med ukrepe, s katerimi lahko od dolžnikov izterjamo svoj dolg, spada tudi rubež premičnin. Kako učinkovit je?
Vsekakor je najbolje, da najprej poskusimo z izvršbo na dolžnikova finančna sredstva, saj s to dejansko takoj dobimo tisto, kar nam dolgujejo – torej denar. V kolikor dolžnik sredstev nima, pa prideta v poštev rubež nepremičnin in rubež premičnin. Za enega ali drugega se odločamo glede na višino dolga. Kadar gre za zneske, ki se jih lahko pokrije z odprodajo dolžnikovega premičnega imetja, se je vsekakor smiselno določiti za rubež premičnin. S tem dolžnik izgubi imetje, ki ga običajno pogreši bolj enostavno kot nepremičnino – še zlasti, če je njegova edina nepremičnina tista, v kateri biva. Vsekakor ni odveč, če pred odločitvijo preverimo tudi, kakšno imetje ima dolžnik – tako v uradnih virih kot na neuradne načine. Morda ima namreč premičnine, ki so vredne kar dosti denarja: avtomobile, plovilo, počitniško prikolico in podobno. Več »
Halo pravnik telefonsko svetovanje Telefonsko svetovanje je pri nas prisotno že množico let. Pričelo se je s svetovalnimi telefoni, ki nudijo pomoč ljudem v stiski, pri čemer je šlo za delo prostovoljcev, nadaljevalo pa se je s svetovanjem na različnih področjih, ki imajo povsem komercialen namen. Najbolj znana komercialna storitev je gotovo vedeževanje preko telefona, nekoliko manj pa so znane ali razširjene druge svetovalne storitve – takšne, ki so za posameznike dejansko veliko bolj pomembne. Ena teh je tudi halo pravnik, torej pravni nasveti preko telefona. Gre za pomembno storitev, ki vsakemu posamezniku omogoča, da pride do pravnega nasveta, in to celo anonimno – torej je storitev halo pravnik dejansko pomembna tako za posameznika, ki potrebuje nasvet, kot za državo, ki naj bi poskrbela, da lahko državljani brez težav pridejo do pravne pomoči.
Več »
Stopnice brez ograje? Že skoraj tri desetletja se ukvarjam z arhitekturo in v tem času sem pripravil precejšnje število projektov. Specializiran sem za projektiranje stanovanjskih hiš, in zato se pogosto srečujem s strankami, ki si svoj sanjski dom predstavljajo nekoliko drugače, kot ga je možno zgraditi. In k temu precej pripomorejo tudi »strokovni« mediji oziroma revije o urejanju doma, kjer predstavljajo marsikatero neumnost. Ena bolj opaznih v zadnjem desetletju so zagotovo stopnice brez ograje. Morda so te na fotografiji neke hiše, postavljene v od sonca zaslepljenem Miamiju, res videti moderno – vendar žal nihče ni pomislil, ali so tudi varne. Saj veste – ograje niso same sebi namen in njihova naloga v prvi vrsti tudi ni estetska, temveč predvsem praktična oziroma so potrebne zaradi varnosti. Žal je tako, da revije ne prikazujejo tistega, kar je varno, praktično ali pomembno s stališča udobnega življenja – in zakaj potrebujemo ograje tako že leta razlagam vsaki peti stranki.
Več »
Otroški vozički se med seboj tudi razlikujejo Otroški vozički se med seboj razlikujejo po lastnostih, funkcionalnosti in kakovosti. Starši se velikokrat znajdejo v dilemi, kateri otroški voziček kupiti. Dilema se pojavi že pri sami izbiri košare ali lupinice.
 
Otroški vozički lahko v prvih mesecih otrokovega življenja uporabljajo košaro ali pa lupinico. Nekateri imajo možnost tako uporabe košare, kakor lupinice. Košara otroku v prvih mesecih njegovega življenja nudi odlično zaščito pred zunanjimi vplivi. Košara je v primerjavi z lupinico nekoliko globlja, tako do otroka ne more takoj močan veter, mraz in druge nevarnosti, ki nanj prežijo iz okolja. Starši v košaro namestijo podlago, dekce, pregrinjala in ostale stvari, prav tako pa je še vedno dovolj prostora, da se lahko v košari nahaja otrokova najljubša igrača, brez da bi obstajala kakršna koli nevarnost, da bi zdrsnila na tla in se umazala. V kolikor starši želijo, se lahko odločijo tudi za nakup vreče, katera se položi v notranjost košare in malčku omogoča toploto in prijeten spanec. Vreča je dobrodošla predvsem v zimskih mesecih, ko je zunaj mraz in otrok potrebuje toploto. V poletnih mesecih vreča nima nobenega smisla, saj je zunaj toplo in je povsem dovolj, če otroka narahlo pokrijemo. V kolikor se starši odločijo za nakup vreče, pa lahko izbirajo med različnimi modeli, barvami in tudi kvalitetami. Vse vreče so pralne in omogočajo hitro čiščenje. Pri otrocih v prvih mesecih njihovega življenja lahko kaj hitro pride do neljube situacije, kot je bruhanje ali kaj podobnega, zaradi česar sta prevleka in vreča umazani. Možnost čiščenja je v takšnem primeru še kako pomembna. Na tržišču obstajajo tudi večnamenske košare, ki v prvih mesecih služijo kot prenosna košara, čim otrok odraste pa se spremenijo v vrečo. Kaj bodo starši kupili je v veliki meri odvisno od njihovih želja, potreb in seveda od globine njihove denarnice. Čim kakovostnejši so otroški vozički, več imajo različnih funkcij, staršem nudijo možnost izbire med najrazličnejšimi dodatki, hkrati pa so tudi več funkcionalni. Ob tem pa je potrebno poudariti, da cena otroškega vozička nikakor ni odvsina od same kakovosti. Dražji voziček ni nujno tudi kakovostnejši v primerjavi s cenejšim. Cena otroškega vozička je lahko odvsina tudi od znamke vozička, sa morate zraven vozička plačati tudi znamko vozička, ki jo želite voziti. Zato ni nič nenavadnega, če velikokrat velja trditev, da so otroški vozički za starše tudi modni dodatek.
 
Nakup otroškega vozička je za starše velik zalogaj. Otroški vozički nudijo številno dodatno opremo. Katera je resnično potrebna, pa je v veliki meri odvisno predvsem od pričakovanj in zahtev njihovih staršev.
Več »
Zobozdravstvo – zdravljenje in estetika Zobozdravstvo že dolgo ni namenjeno zgolj preventivi in zdravljenju, temveč se ukvarja še z enim zelo pomembnim področjem: estetiko. Za zobozdravstvo je že dolgo pomembna protetika, ki je imela nekoč predvsem praktičen namen: zagotoviti nadomestno zobovje, ki je v prvi vrsti potrebno za hranjenje, šele nato za videz. V zadnjih desetletjih pa se je začelo razvijati estetsko zobozdravstvo, kjer je na prvem mestu videz. Tu ne gre zgolj za zobne vsadke ali ortodontsko ravnanje zob, ki imata dejansko praktično nalogo in zagotavljata, da ni težav z uživanjem hrane ter govorom – bolj so zanimive storitve, ki praktične funkcije sploh nimajo. Estetsko zobozdravstvo se na primer ukvarja z beljenjem zob, lepljenjem zobnih lusk, zapiranjem špranj med zobmi, vstavljanjem okrasnih kristalov … Vse to so storitve, ki imajo zgolj lepotni učinek, najbolj nenavadno pri njih pa je, da nekatere dejansko celo škodujejo zobem – a se ljudje kljub vsemu zanje odločajo!
Več »
Vedeževanje in kitajski piškotki sreče Nekateri ljudje so prepričani, da je vedeževanje okultna spretnost, ki ti mora biti položena v zibelko, sama pa se s tem ne morem strinjati. Tudi sama se ukvarjam z njim in vem, da ne gre za neko posebno moč, temveč enostavno za občutek za ljudi, ki se mu doda še nekaj znanja is astrologije in branja tarot kart. Vedeževanje torej v bistvu ni dar, temveč je veliko bolj veščina, ki se je naučimo. Naučiti se je treba dobro opazovati, razbirati govorico telesa, predvsem pa moraš biti zelo dobro razgledan na področju zdravstva ter imeti dober smisel za človeške odnose. To je vse, kar potrebuješ, da napoveduješ prihodnost na način, kot bi jo lahko napovedal tudi vsak kitajski piškotek sreče: nekoliko poetično in predvsem zelo nedoločno.
Več »
Stran 1 / 7 Stran:
1
2
3
4
5
6
7
>