Preberite tudi:
Povezave:

ZDIS


Slovensko nemški slovar Tudi vi takrat, kadar morate svoje besede prevesti v Nemščino, uporabljate slovensko nemški slovar? Po kakšnemu raje posežete vam je bliže slovensko nemški slovar v tiskani ali spletni obliki?
Še nedolgo tega je veljalo, da je bolje uporabljati slovarje v tiskani obliki, saj jih je možno povsod vzeti s seboj, dostop do spletnih slovarjev pa smo imeli le takrat, kadar smo bili za računalnikom. Na srečo pa je tehnologija napredovala in spletni slovensko nemški slovar nam je sedaj na voljo tudi takrat, kadar smo na poti, saj je možno do njega dostopati ali preko pametnega telefona ali preko računalniške tablice. Potrebe, da bi s seboj nosili žepni slovarček in se vedno znova spraševali, v kateri žep nahrbtnika smo ga pospravili oziroma ali smo ga pozabili v kavarni ali na vlaku, torej ni več. Več »
Otroške igrače od kar obstajamo Otroške igrače so z nami skorajda že od začetka človeškega obstoja. Starši ali skrbniki so se že dolgo nazaj ukvarjali z vprašanjem, kako in s čim zabavati svojega otroka ter ga ob tem še nekaj novega naučiti.
Znano je, da naj bi se otroško razumevanje okolice z uporabo igrač s funkcijo učenja hitro znatno izboljšalo. Zanimivo je, da se lahko otroci naučijo toliko novega, hkrati pa se ob tem še vedno igrajo in zabavajo. Zabava je namreč ključnega pomena vedno, ko želimo otroka nekaj naučiti. Če ga namreč učimo v okolju in na način, ki mu ni všeč in mu predstavlja nekaj negativnega, bo imel do učenja vedno odpor. Zato je treba učenje narediti zabavno, otroci pa vam bodo to vračali z zaupanjem in ljubeznijo. Starši si morajo vzeti čas in se potruditi odigrati vlogo v otrokovem izobraževanju, saj bodo lahko tako opazili otrokovo boljše razumevanje delovanja stvari in sveta okoli njih. Tako boste lahko opazili bolj obširno znanje že pri zelo majhnih otrocih. Otroci se namreč rodijo z ogromno sposobnostjo učenja, zato to kar najbolje izkoristite.
Najstarejše igrače so bile narejene iz materialov, ki so jih naši predniki našli v naravi, to so na primer kamni, palice, trava, blato … Te igrače so bile izobraževalne narave, hkrati pa so otroke tudi učile boljšega zavedanja okolja, v katerem živijo. Danes pa obstaja na milijone igrač, zato je včasih prav težko najti tisto, ki bo za vašega otroka res dobra. Za otroke pred dopolnjenim enim letom starosti so primerne otroške igrače, kot so mehke knjige, otroške mobile, igrače, ki se premikajo, ustvarjajo zvoke … Kasneje lahko začnemo z ustvarjanjem, na primer risanjem po obrazu, delanjem štampiljk iz krompirja, risanjem, barvanjem, ustvarjanjem nakita … Možnosti je veliko, pomembno je le, da se otrok pri tem počuti pomembnega in da se nekaj novega nauči. Dobra izbira so tudi sestavljanke, katerih težavnost seveda prilagodimo otrokovi starosti. Zagotovo se najde nekaj dobrega za vsako starost in otroci bodo nad njimi navdušeni. Morda bo tiste malo starejše na začetku težko odvleči stran od računalnika ali televizije, vendar bo trud vsekakor poplačan.
Več »
Angleško slovenski slovar in učenje Angleščine Angleško slovenski slovar je za učenje angleškega jezika nujen pripomoček, s katerim si boste pomagali pri razširjanju besednega zaklada. Poleg obvladanja slovničnih pravil Angleščine je nabor besed namreč nujen za uspešno komuniciranje.
Na začetku je najbolje uporabljati angleško slovenski slovar v manjši, tako rekoč »žepni« verziji, ki vsebuje osnovne besede in izraze, ko se vaše znanje jezika že nekoliko okrepi oziroma bo vaše komuniciranje že odlično steklo, pa ga boste morali najverjetneje zamenjati za nekoliko obsežnejši angleško slovenski slovar, ki bo vključeval tudi nekoliko manj uporabljane oziroma bolj specifične besede – tako tiste iz vsakdanjega življenja kot takšne, ki se nanašajo na posamezna področja, bistvenega pomena pa je, da slovar ne vsebuje zgolj prevoda besede, temveč tudi vsaj nekaj praktičnih primerov načinov njene uporabe. Več »
Otroško trgovino največkrat obiščemo Ste kdaj razmišljali o tem, koliko everčkov mesečno porabite zase? In, kaj potrebujete? Koliko si privoščite? Vsak mesec nove čeveljčke, torbico, oblačila, to in tisto. Seveda poleg hrane in običajnih obveznosti. Hm.. v kolikor ste srečnež in si lahko vse to vsak mesec zagotovite, ste verjetno brez finančnih skrbi. Kaj pa, ko na svet pridejo tudi otročički? Najbrž se bomo strinjali, da so potem na prvem mestu. In, še pred njihovim rojstvom velikokrat zakorakamo in iščemo za njih. Otroška trgovina je potem tista, katero največkrat, včasih tudi kar brez razloga, obiščemo.
Veselimo se, da lahko temu majhnemu bitjecu ponudimo vse, kar si želi, sploh tisto, kar zares potrebuje. In potem običajno iščemo najboljše rešitve za nakup. Seveda nam je pomembna kvaliteta vsega, kar bomo privoščili našemu najmlajšemu. Ne glede na to, ali kupujemo hrano ali otroški voziček. In zato je otroška trgovina prostor, kjer nam nudijo tako rekoč skoraj vse, za potrebe našega malčka. Danes pa jih imamo ogromno, kajne? In v katero boste zavili? Finančno ugodno, takšno, kjer zagotavljajo kakovost, itd. Ne glede na to, katera, zakaj in kdaj vas je prepričala, se bomo vsi strinjali, da mora izdelek biti v skladu z normativi in pravili o izdelavi, prodaji, itd. Zato mora tudi otroška trgovina poskrbeti, da izpolnjuje prav vse pogoje, ki se tičejo same prodajo otroških izdelkov oziroma opreme. Seveda za to običajno poskrbijo še pred odprtjem svojih vrat, zato ni pretirane bojazni, da bi ponujali škodljive izdelke.
Otroška trgovina je tako zavejte, za staše in otroke. Hitro boste svoje čevlje zamenjali za čevlje veliko manjše številke. Brez pomisleka boste namerno prikrajšani za novo oblačilo in svojemu malčku privoščili novo. Enako je z vsemi drugimi stvarmi, kajti otrok je za nas najpomembnejši in običajno najprej poskrbimo zanj, zato smo tudi hvaležni, da ponudniki mislijo in odpirajo vrata tovrstnih tgovin. 
Več »
Jasnovidnost pa taka Pred kratkim sem se z znanko zapletla v pogovor o vedeževanju in povedala mi je, da absolutno verjame v prerokovanje in jasnovidnost, saj se s tem nekoliko ukvarja tudi njena mama. Malo sem se začudila, kajti nikoli nisem slišala, da bi se njena mama ukvarjala s čim ezoteričnim ali okultnim, a je nadaljevala, da je jasnovidnost pravzaprav v njeni družini – in da včasih kakšne dogodke v naprej pozna tudi sama. Ko sem rekla, če mi lahko poda kak primer, je povedala, da je tako dejansko našla svojega moža. Ko je bila samska se nikoli ni obremenjevala s tem, saj ji je mama natančno napovedala, kdaj bo prišel njen moški. Povedala ji je, da bo iz skromne družine, vendar bo znal sam iz malo ustvariti veliko, ter predvsem, da jo bo vedno cenil in mu bo družina na prvem mestu. No, njen sedanji mož naj bi bil dokaz za vse to. Že prav, ampak … Kakšna jasnovidnost pa je to?
Več »
Kdaj so potrebni implantati? Implantati se uporabljajo za nadomestitev posamezni zob, več zob ali kar vseh zob. Cilj zamenjave zob je obnoviti funkcijo in estetski videz vaših naravnih zob.
Na splošno zobozdravstvo ponuja tri možnosti zamenjave zob:
  1. zobne proteze
  2. fiksni zobni mostički
  3. zobni implantati
Za katero opcijo se je pametno odločiti vplivajo številni dejavniki. Dejavniki, ki so pomembni pri implantatih so:
  • lokacija manjkajočega zoba oziroma zob
  • kvaliteta in velikost čeljusti na mestu, kjer naj bi se vsadili implantati
  • zdravstveno stanje pacienta
  • cena
  • pacientove želje
Zobni kirurg pregleda področje, kamor naj bi se vstavili implantati in na to poda primerno oceno.
Zobni implantati imajo veliko prednosti zakaj so najboljša možnost za zamenjavo zob. Implantati  omogočajo, da se manjkajoči zob zamenja brez poseganja in vplivanja oz. spremembe sosednjih zob. Poleg tega pa je implantat vdelan v kost in je zato stabilen in ima lahko videz in občutek pravega zoba.
Več »
Bela magija kot blagoslov doma Znanka se ukvarja z različnimi spiritualnimi veščinami kot so igranje na gong in podobno, in ena od teh je tudi bela magija, za katero trdi, da lahko pomaga zaščititi pred zlimi silami in nas tako zavaruje pred slabim. Ko smo dokončali gradnjo hiše in se vselili v nov dom, sem jo zato povprašala, če bi nam pomagala, kajti bela magija je menda izjemno priročna za blagoslov doma. Poskrbi, da v njem vladata dobro vzdušje in harmonija, da vanj ne morejo vstopiti slabe sile. Z veseljem je prišla in naš dom »uročila«, da nam bo služil kot prijetno in ljubezni ter razumevanja polno ljubezensko gnezdece. Vsekakor upam, da bo ta energija, v katero je našo hišo objela bela magija, res služila kot nevidni ščit in bo naša hiška tisti dom, v katerem se bomo vsi počutili ljubljeno in varno.
Več »
Avtosedeži kot darilo Ste bili kdaj povabljeni na zabavo ob rojstvu otroka oziroma t.i. »baby shower« pa niste vedeli, kaj bi prinesli kot darilo? V raziskavi, ki so jo opravili v Ameriki, so ugotovili, da so štiri najboljša darila, ki jih lahko podarite paru, ki pričakuje otroka, otroška oblačila, otroški vozički, avtosedeži ter otroške igrače.
Otroška oblačila so klasično darilo, ki ga bodočima staršema prinese skoraj vsak obiskovalec. Slaba stran tega je, da se par hitro znajde v obilici otroških oblačil, ki jih otrok ne bo nikoli oblekel in jih bo v nekaj mesecih prerastel. Zato pred nakupom oblačil premislite, ali jih otrok sploh še potrebuje. Boljša a precej dražja izbira so zagotovo otroški avtosedeži. Avtosedeži namreč predstavljajo velik izdatek v družinskem proračunu, zato so precej bolj cenjeno darilo. Če veste, da bodo na zabavo ob pričakovanju otroka povabljeni tudi vaši prijatelji, lahko sedež kot darilo kupite skupaj in si strošek nakupa razdelite. Verjemite, da bodo bodoči starši tega darila res veseli, saj jim boste s tem iz pleč sneli veliko breme. Tudi otroški voziček je lahko dobro darilo, a tu morate biti malce bolj previdni, zlasti pri izgledu vozička. Pomembna mora biti izbira prave barve ter modela, zato je pametno, da se v tem primeru še pred nakupom darila pogovorite z bodočima staršema, če jima bo model, ki ga boste podarili, ustrezal. Še eno izmed klasičnih daril pa so otroške igrače, ki so zagotovo cenejše kot avtosedeži ter vozički. Slabost igrač pa je podobna kot slabost pri otroških oblačilih – otrok pogosto dobi toliko igrač, da se z njimi ne bo igral, včasih pa se zgodi tudi to, da jih preraste in zanj niso več primerne. Če se boste vseeno odločili za nakup igrač, premislite in poizkusite izbrati takšne igrače, ki bodo otroku zanimive dlje časa, dobra izbira pa so tudi didaktične igrače, ob katerih bo otrok razvijal svoje sposobnosti ter se učil.
Več »
Slovenski jasnovidci in novoletne napovedi Ob prehodu starega leta v novo tudi slovenski jasnovidci običajno napovedo, kaj naj bi se dogajalo v prihodnjem letu. Nekatere njihove napovedi so precej splošne, druge nekoliko natančnejše, a na splošno se mi zdi, da slovenski jasnovidci kar uganejo dogajanje v državi in v svetu. Se pa ob tem seveda odpira vprašanje, ali je za kaj takega dejansko potrebno biti jasnoviden, ali bi lahko na podlagi poznavanja aktualnega dogajanja, okoljskih in političnih razmer enake napovedi podal tudi povsem običajen človek. Morda res – dokler niso zastavljena specifična vprašanja, denimo o tej ali oni osebi iz javnega življenja. Tu so slovenski jasnovidci očitno res jasnovidni, ali pa imajo zgolj veliko mero poguma – sama namreč ne bi nikoli imela poguma napovedati, kaj se bo v prihodnje zgodilo tej ali oni osebi, če že ne drugače, pa zagotovo ne zaradi preproste etike.
Več »
Stran 1 / 7 Stran:
1
2
3
4
5
6
7
>