Preberite tudi:
Povezave:

ZDIS


Točen čas je pomemben! Pri osnovah podjetništva pogosto naletimo na opozorilo, kako pomemben je točen čas. Vsi namreč vemo, da na poslovna srečanja in sestanke ne velja zamujati, ravno tako pa je točen čas pomemben v obratni smeri – prihod na sestanek več kot deset minut pred dogovorjenim ni priporočljiv – oseba, s katero smo dogovorjeni računa na točen čas in pred tem na nas ni pripravljena, torej nas ne more sprejeti: morda je še ni v pisarni, morda sestankuje s stranko pred nami in podobno. To pomeni, da moramo na sestanek počakati pri tajnici ali celo na hodniku, kar zna biti tudi neprijetno. Točen čas torej igra precej veliko vlogo v poslovnem svetu, zato se ga velja držati ter se s tem izogniti neprijetnim situacijam, ko se je treba opravičevati za zamudo ali iskati razloge za prezgodnji prihod.
Več »
Otroški vozički služijo kot prevozno sredstvo za manjše otroke Otroški vozički služijo kot prevozno sredstvo za manjše otroke oziroma dojenčke, ki še sami zaradi nerazvitosti in neznanja ne morejo hoditi.
 
Na voljo so različni vozički, ki se med seboj razlikujejo glede na proizvajalca, glede na osnovne funkcije in tudi glede na kvaliteto in seveda na varnost, ki jo nudijo. Vsak starš želi svojemu otroku ponuditi le najboljše, zaradi tega kar veliko časa nameni raziskovanju otroških vozičkov in njihovih lastnosti. V razvoj otroških vozičkov so vključeni številni strokovnjaki, zdravstveno osebje, starši, itd. Vse z namenom, da bi lahko ustvarili čim kvalitetnejše otroške vozičke. Otroški voziček je nepogrešljiv element v prvih letih otrokovega življenja. Dandanes si nikakor ne moremo predstavljati, da bi morali starši svoje otroke nenehno prenašati. V želji po razbremenitvi, so strmeli k čim boljšemu razvoju otroškega vozička. Podjetja, ki se ukvarjajo s samo proizvodnjo nenehno delujejo na področju razvoja, odkrivajo nove materiale, nove metode varnosti, kakovostnejšega premikanja, hitrejšega zlaganja vozička in še kaj. Proizvajalcev in tudi ponudnikov otroških vozičkov je veliko, med seboj pa se razlikujejo glede na kvaliteto svojih izdelkov, glede na uporabljene materiale in glede na ceno izdelkov. Nikakor ne moramo reči, da so cenejši otroški vozički manj kvalitetni, manj varni, kakor dražji, saj velikokrat zraven vozička plačamo tudi ime posameznega priznanega dobavitelja, vendar ob tem je kvaliteta povsem enaka, kakor pri nekom, ki je morebiti komaj prodrl na tržišče. Proizvajalci nenehno spremljajo delo svoje konkurence, seveda je prisotno tudi lobiranje, da bi lahko posamezniki dosegli čim večji tržni delež in si s tem zagotovili tudi čim več denarja za svoje nadaljnje raziskave in razvoj. Podjetja danes delujejo globalno, kar pomeni, da nikakor niso več osredotočena samo na svoj domači trg, vendar izdelke ponujajo tudi v drugih državah. Ročno izdelani vozički pa so postali prava redkost.
 
Otroški vozički so se tekom zgodovine nenehno spreminjali, predvsem v smeri zagotavljanja čim višje varnosti.
Več »
Tarot karta dneva za lepši dan O vedeževanju iz kart ste gotovo že marsikaj slišali, mnogo ljudi pa ne ve, kaj je tarot karta dneva. To je karta, ki ni del obsežnejšega vedeževanja, temveč je karta, ki jo izberemo in ima pomen zgolj za posamezen dan – pove nam, kaj se bo dogajalo, na kaj moramo biti pozorni, kaj nas čaka … Tarot karta dneva je torej karta, ki ne posega v prihodnost, temveč je ključnega pomena v danem trenutku. Določa sedanjost. Ravno zaradi tega je najbolj smiselno, da se tarot karta dneva pogleda zjutraj, iz nje pa se ugotovi, kaj nas čaka ta dan oziroma kaj se že dogaja. Tako je lahko karta odličen vodnik, da si zagotovimo čim lepši potek dneva, saj že zjutraj vemo, na kaj je treba biti pozoren in kje nas čakajo težave.
Več »
Vedeževanje – skeč Pred kratkim sem se udeležila praznovanja Abrahama, kjer je abrahamovka hkrati skupaj z možem praznovala tudi 25. obletnico poroke – poročila sta se namreč prav na njen rojstni dan. Kot za vsako takšno veliko praznovanje, je bilo tudi za tega pripravljenih kar nekaj zabavnih točk, med katerimi je bila najbolj zanimiva prav gotovo vedeževanje.
Ena od sorodnic slavljenke se je preoblekla cigansko opravo in si nadela ime Fata Kurbizi, s seboj je imela stekleno kroglo in kadila. In povedala je, da bo slavljencema ponudila vedeževanje, da napove, kaj vse ju še čaka. Seveda smo se nasmejali do solz, saj ni šlo niti približno za vedeževanje, temveč je gospa Fata trosila same neumnosti, vmes nekoliko preklinjala, pljuvala in se hudovala čez bogove … Mislim, da se nisem še nikoli v življenju tako nasmejala. Več »
Slovensko nemški slovar Tudi vi takrat, kadar morate svoje besede prevesti v Nemščino, uporabljate slovensko nemški slovar? Po kakšnemu raje posežete vam je bliže slovensko nemški slovar v tiskani ali spletni obliki?
Še nedolgo tega je veljalo, da je bolje uporabljati slovarje v tiskani obliki, saj jih je možno povsod vzeti s seboj, dostop do spletnih slovarjev pa smo imeli le takrat, kadar smo bili za računalnikom. Na srečo pa je tehnologija napredovala in spletni slovensko nemški slovar nam je sedaj na voljo tudi takrat, kadar smo na poti, saj je možno do njega dostopati ali preko pametnega telefona ali preko računalniške tablice. Potrebe, da bi s seboj nosili žepni slovarček in se vedno znova spraševali, v kateri žep nahrbtnika smo ga pospravili oziroma ali smo ga pozabili v kavarni ali na vlaku, torej ni več. Več »
Otroške igrače od kar obstajamo Otroške igrače so z nami skorajda že od začetka človeškega obstoja. Starši ali skrbniki so se že dolgo nazaj ukvarjali z vprašanjem, kako in s čim zabavati svojega otroka ter ga ob tem še nekaj novega naučiti.
Znano je, da naj bi se otroško razumevanje okolice z uporabo igrač s funkcijo učenja hitro znatno izboljšalo. Zanimivo je, da se lahko otroci naučijo toliko novega, hkrati pa se ob tem še vedno igrajo in zabavajo. Zabava je namreč ključnega pomena vedno, ko želimo otroka nekaj naučiti. Če ga namreč učimo v okolju in na način, ki mu ni všeč in mu predstavlja nekaj negativnega, bo imel do učenja vedno odpor. Zato je treba učenje narediti zabavno, otroci pa vam bodo to vračali z zaupanjem in ljubeznijo. Starši si morajo vzeti čas in se potruditi odigrati vlogo v otrokovem izobraževanju, saj bodo lahko tako opazili otrokovo boljše razumevanje delovanja stvari in sveta okoli njih. Tako boste lahko opazili bolj obširno znanje že pri zelo majhnih otrocih. Otroci se namreč rodijo z ogromno sposobnostjo učenja, zato to kar najbolje izkoristite.
Najstarejše igrače so bile narejene iz materialov, ki so jih naši predniki našli v naravi, to so na primer kamni, palice, trava, blato … Te igrače so bile izobraževalne narave, hkrati pa so otroke tudi učile boljšega zavedanja okolja, v katerem živijo. Danes pa obstaja na milijone igrač, zato je včasih prav težko najti tisto, ki bo za vašega otroka res dobra. Za otroke pred dopolnjenim enim letom starosti so primerne otroške igrače, kot so mehke knjige, otroške mobile, igrače, ki se premikajo, ustvarjajo zvoke … Kasneje lahko začnemo z ustvarjanjem, na primer risanjem po obrazu, delanjem štampiljk iz krompirja, risanjem, barvanjem, ustvarjanjem nakita … Možnosti je veliko, pomembno je le, da se otrok pri tem počuti pomembnega in da se nekaj novega nauči. Dobra izbira so tudi sestavljanke, katerih težavnost seveda prilagodimo otrokovi starosti. Zagotovo se najde nekaj dobrega za vsako starost in otroci bodo nad njimi navdušeni. Morda bo tiste malo starejše na začetku težko odvleči stran od računalnika ali televizije, vendar bo trud vsekakor poplačan.
Več »
Jasnovidnost pa taka Pred kratkim sem se z znanko zapletla v pogovor o vedeževanju in povedala mi je, da absolutno verjame v prerokovanje in jasnovidnost, saj se s tem nekoliko ukvarja tudi njena mama. Malo sem se začudila, kajti nikoli nisem slišala, da bi se njena mama ukvarjala s čim ezoteričnim ali okultnim, a je nadaljevala, da je jasnovidnost pravzaprav v njeni družini – in da včasih kakšne dogodke v naprej pozna tudi sama. Ko sem rekla, če mi lahko poda kak primer, je povedala, da je tako dejansko našla svojega moža. Ko je bila samska se nikoli ni obremenjevala s tem, saj ji je mama natančno napovedala, kdaj bo prišel njen moški. Povedala ji je, da bo iz skromne družine, vendar bo znal sam iz malo ustvariti veliko, ter predvsem, da jo bo vedno cenil in mu bo družina na prvem mestu. No, njen sedanji mož naj bi bil dokaz za vse to. Že prav, ampak … Kakšna jasnovidnost pa je to?
Več »
Angleško slovenski slovar in učenje Angleščine Angleško slovenski slovar je za učenje angleškega jezika nujen pripomoček, s katerim si boste pomagali pri razširjanju besednega zaklada. Poleg obvladanja slovničnih pravil Angleščine je nabor besed namreč nujen za uspešno komuniciranje.
Na začetku je najbolje uporabljati angleško slovenski slovar v manjši, tako rekoč »žepni« verziji, ki vsebuje osnovne besede in izraze, ko se vaše znanje jezika že nekoliko okrepi oziroma bo vaše komuniciranje že odlično steklo, pa ga boste morali najverjetneje zamenjati za nekoliko obsežnejši angleško slovenski slovar, ki bo vključeval tudi nekoliko manj uporabljane oziroma bolj specifične besede – tako tiste iz vsakdanjega življenja kot takšne, ki se nanašajo na posamezna področja, bistvenega pomena pa je, da slovar ne vsebuje zgolj prevoda besede, temveč tudi vsaj nekaj praktičnih primerov načinov njene uporabe. Več »
Otroško trgovino največkrat obiščemo Ste kdaj razmišljali o tem, koliko everčkov mesečno porabite zase? In, kaj potrebujete? Koliko si privoščite? Vsak mesec nove čeveljčke, torbico, oblačila, to in tisto. Seveda poleg hrane in običajnih obveznosti. Hm.. v kolikor ste srečnež in si lahko vse to vsak mesec zagotovite, ste verjetno brez finančnih skrbi. Kaj pa, ko na svet pridejo tudi otročički? Najbrž se bomo strinjali, da so potem na prvem mestu. In, še pred njihovim rojstvom velikokrat zakorakamo in iščemo za njih. Otroška trgovina je potem tista, katero največkrat, včasih tudi kar brez razloga, obiščemo.
Veselimo se, da lahko temu majhnemu bitjecu ponudimo vse, kar si želi, sploh tisto, kar zares potrebuje. In potem običajno iščemo najboljše rešitve za nakup. Seveda nam je pomembna kvaliteta vsega, kar bomo privoščili našemu najmlajšemu. Ne glede na to, ali kupujemo hrano ali otroški voziček. In zato je otroška trgovina prostor, kjer nam nudijo tako rekoč skoraj vse, za potrebe našega malčka. Danes pa jih imamo ogromno, kajne? In v katero boste zavili? Finančno ugodno, takšno, kjer zagotavljajo kakovost, itd. Ne glede na to, katera, zakaj in kdaj vas je prepričala, se bomo vsi strinjali, da mora izdelek biti v skladu z normativi in pravili o izdelavi, prodaji, itd. Zato mora tudi otroška trgovina poskrbeti, da izpolnjuje prav vse pogoje, ki se tičejo same prodajo otroških izdelkov oziroma opreme. Seveda za to običajno poskrbijo še pred odprtjem svojih vrat, zato ni pretirane bojazni, da bi ponujali škodljive izdelke.
Otroška trgovina je tako zavejte, za staše in otroke. Hitro boste svoje čevlje zamenjali za čevlje veliko manjše številke. Brez pomisleka boste namerno prikrajšani za novo oblačilo in svojemu malčku privoščili novo. Enako je z vsemi drugimi stvarmi, kajti otrok je za nas najpomembnejši in običajno najprej poskrbimo zanj, zato smo tudi hvaležni, da ponudniki mislijo in odpirajo vrata tovrstnih tgovin. 
Več »
Stran 1 / 7 Stran:
1
2
3
4
5
6
7
>